Lidmaatschap voor het leven

Wij staan voor de parlementaire republiek als eerlijk, stabiel en democratisch alternatief. Daarom voeren we campagne. Als lid voor het leven ben je één van de voorlopers die bijdraagt aan de Republiek Nederland.

Je krijgt een officieel certificaat en toegang tot exclusieve bijeenkomsten. Voor 65-plussers is er korting. Er is de mogelijkheid om fiscaal voordelig te doneren (door middel van een schenking verspreid over vijf jaar).

Word lid voor het leven

Vanaf 1000 euro (of vanaf 650 euro voor 65+)

Liever op een andere manier bijdragen? Bekijk hier de mogelijkheden.

Vragen?

Ik ga graag met u in gesprek over het lidmaatschap voor het leven.

Uiteraard is alles dat we bespreken vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht

Job Telling - penningmeester Republiek 0302273567 of via telling@republiek.org

Waar wordt mijn bijdrage aan besteed?

Republiek doet er alles aan om op democratische wijze de monarchie af te schaffen en de parlementaire republiek in te voeren. Een uitgebreid overzicht staat in ons beleidsplan 2021-2025 en het jaarverslag 2021.

Wat heeft Republiek tot nu toe bereikt?

Steun voor de monarchie daalde van 90% naar 51% sinds Republiek begon. We geven (online) voorlichting over de voordelen van de parlementaire republiek en verschijnen regelmatig in de media. Verder investeren we o.a. in bijeenkomsten, onderzoek, acties, werkgroepen binnen politieke partijen en rechtszaken.

Krijg ik als lid voor het leven meer invloed?

Nee, Republiek is een democratische organisatie en we maken geen onderscheid naar hoeveel iemand financieel bijdraagt. Een groter bedrag helpt ons natuurlijk wel enorm in de campagne.

Wie financiert Republiek?

Republiek (eerder: Republikeins Genootschap) is een democratisch georganiseerde vereniging met ANBI-status en wordt volledig gefinancierd door leden en sympathisanten. We ontvangen geen subsidie of grote giften uit het buitenland.

Welke vergoeding krijgen bestuursleden?

Bestuursleden verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis. Algemeen Bestuursleden ontvangen alleen een onkostenvergoeding voor reiskosten. Dagelijks Bestuursleden ontvangen een vrijwilligersvergoeding van maximaal 150 euro per maand.