Koningsdag 2023 Rotterdam

aan het laden

Gratis stickers

Wil je helpen dit gedicht te verspreiden? Vraag gratis het stickerpakket aan.

Vragen over de actie

Van wie is het gedicht?

Het is een Rotterdams gedicht en we hebben toestemming van de maker om het te verspreiden. De dichter wil dat het om de inhoud van het gedicht gaat. Daarom verspreiden we het zonder naam eronder.

Hoe wordt mijn bijdrage besteed?

50% van je bijdrage gaat naar de kosten van het drukken en verspreiden van posters. Bij voldoende budget gaan we ook andere promotievormen inzetten zoals billboards en abri's.

50% van je bijdrage maken we over naar de voedselbank Rotterdam.

Wat kost Koningsdag in Rotterdam?

Volgens een schatting van de gemeente 4 miljoen euro. Dat is bijna 3 keer zo duur als het jaar ervoor in Maastricht. Het wordt daarmee de duurste Koningsdag ooit in de armste stad van Nederland.

Hebben jullie iets tegen Koningsdag?

Een dagje vrij. Lekker naar de vrijmarkt of een optreden. Je verkleden in het oranje. Je hebt er allemaal geen peperduur koningshuis voor nodig. Wij zijn voor een feestje, maar tegen de monarchie.

Maar een president kost toch ook geld?

Een president of koning is net zo duur als je die zelf maakt. We hebben het duurste koningshuis van Europa (per persoon). Het staatshoofd in parlementaire republieken om ons heen (Duitsland, Zwitserland, Finland, Ierland, Oostenrijk, IJsland) kost vele malen minder.

Kan ik ook doneren met een bankoverschrijving?

Jazeker. Alle steun is van harte welkom!

NL36INGB0006394679

t.n.v. Republiek

o.v.v. gedicht voor de koning

Gaan jullie ook protesteren?

Ja, schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven

Vragen over Republiek

Wie zijn jullie?

Wij zijn Republiek, de grootste pro-republiek beweging van Nederland.

Wat doen jullie?

We geven voorlichting over de voordelen van een parlementaire republiek en de nadelen van een monarchie. Ook voeren we regelmatig actie en oefenen we druk uit in politiek Den Haag.

Wie financiert jullie?

Republiek is onafhankelijk van politieke partijen, subsidie of buitenlandse geldschieters. We zijn een democratische vereniging met ANBI-status en volledig gefinancierd door leden en sympathisanten.